Salt viu aquest cap de setmana la VIII Fira de la Flor i el Planter i del 29 de març al 3 d'abril tretze restaurants de la Vila de Salt oferiran "el plat de l'horta" als seus clients. Amb motiu d'aquesta setmana gastronòmica, els establiments de menjars de la vila que oferiran una amanida elaborada amb productes de les hortes de Salt. La gastronomia és un dels atractius de la Fira, que comptarà amb la novetat d'un espai gurmet amb el Food Truck Petit Isard i La Creperie Cinnamoon.

La Fira oferirà des de jornades tècniques per als professionals, fins a passejades per les hortes per al públic, tallers per als més petits i la possibilitat d'adquirir planter, flors, fruiters i plantes medicinals, entre altres, diumenge al parc Monar.

Les activitats començaran divendres a la tarda a la Factoria Cultural Coma Cros, amb la jornada tècnica "Els preparats vegetals i la defensa vegetal en explotacions d'autoconsum" a càrrec del mestre jardiner Jordi Puigdefàbregas, que explicarà com fer preparats de plantes assequibles i com aplicar-los perquè siguin efectius.

Dissabte les activitats seran a les cinc de la tarda amb la passejada per les Deveses "Les males herbes comestibles de l'horta de Salt. Altres verdures per conèixer" a càrrec d'Evarist March, botànic i director de Naturalwalks. La passejada és gratuïta i sortirà del carrer del Rec.

Diumenge de les nou a les dues del migdia trobareu al parc Monar planter, flors, fruiters, plantes medicinals, eines i tot el relacionat amb la flor i el planter. Els que vulguin conèixer des Deveses podran fer-hi una passejada amb bici elèctrica aquest espai, per als més petits hi haurà tallers i contes.

Durant la setmana prèvia, 29 establiments comercials decoraran els seus aparadors amb elements florals i de l'horta, amb motiu del Concurs d'Aparadors.