L'Ajuntament de Salt tornarà a convocar la plaça de coordinador de Cultura, Joventut, Lleure i Esports, que ocupa la persona que també s'encarrega de la gerència del Consorci d'Arts Escèniques, perquè el procediment no es va fer correctament. Després que un funcionari municipal hagi denunciat la situació, el govern local ha vist que en el seu moment es va produir un defecte de forma i ha decidit corregir la situació.

El febrer de 2014, l'Ajuntament va proposar, a través d'un decret del llavors alcalde, Jaume Torramadé (CiU), el nomenament de Jaume Saderra per cobrir la plaça de coordinador de Cultura, Joventut, Lleure i Esports. En aquell moment, Saderra ja exercia com a gerent del Consorci d'Arts Escèniques Salt-Girona i també havia treballat al projecte cultural Escena Catalana Transfronterera. Per tot plegat, el govern local va considerar que era la persona indicada per fer-se càrrec de Cultura. En el contracte s'establia que el 40% de la seva jornada laboral la continuaria dedicant al Consorci.

Un funcionari de l'Ajuntament, però, ha alertat que el procediment no es va fer correctament, tot indicant que aquesta plaça, com que era del grup A1, s'hauria hagut de proveir per concurs entre funcionaris de carrera, condició que el contractat no tenia. Per això, ha reclamat a l'Ajuntament que suspengui la contractació, al considerar-la «arbitrària» i «política».

El consistori ha estudiat la situació i ha decidit corregir-la. Segons explica el regidor de Recursos Humans, Toni Vidal (ERC), es va produir un problema de forma a l'hora de convocar la plaça. En aquell moment, indica, el departament de Personal va preguntar verbalment als funcionaris de carrera si volien la plaça, i tothom va dir que no. Davant d'això, el govern va decidir contractar la persona que els va semblar més adequada. El que s'hauria d'haver fet, però, és convocar la plaça igualment i, si quedava deserta, llavors contractar l'altra persona.

Per tal de resoldre la situació, l'Ajuntament ha decidit tornar a convocar la plaça. Malgrat que tots els funcionaris de carrera han tornat a dir que no tenen intenció d'optar-hi, el consistori la convocarà igualment. Si queda deserta, podran tornar a contractar Saderra o la persona que considerin més oportuna. L'objectiu és resoldre la situació d'una vegada per totes, tot i que el consistori es pregunta per què el funcionari denunciant -que no podia presentar-se a la plaça perquè no tenia la categoria corresponent- ha tret a la llum ara uns fets que es remunten a principis de l'any 2014.