Matí i tarda caòtics si es volia entrar i sortir per les principals artèries que envolten Girona. A primera hora, al voltant de quarts de nou del matí, un camió va xocar contra un turisme a la variant de Girona. Això va provocar que molts treballadors que anaven cap a la ciutat o d'altres que circulaven en direcció cap a Celrà o Banyoles es trobessin amb una bona sorpresa.

D'entrada perquè es va haver de fer pas alternatiu i això va durar fins a ben entrats un quart d'onze de matí. I de retruc, com van assegurar fons del Servei Català de Trànsit (SCT), això?va desembocar amb llargues retencions en els dos sentits de la marxa de fins a dos quilòmetres de longitud.

El sinistre viari sortosament va ser de poca gravetat. De fet, el conductor del turisme va resultar ferit i ho va ser de caràcter lleu. Un cop retirats el cotxe i el camió a partir d'un quart d'onze del matí es va reobrir el pas per ambdós carrils de la N-II a l'alçada del quilòmetre 717 i ja es va poder tornar a circular sense congestions.

La mobilitat pels gironins, per gent de la rodalia i d'altres que circulaven per l'autopista AP-7 va estroncar-se també cap a les dues del migdia. En aquell moment, per causes que es desconeixen, un camió de transport de paqueteria va començar a cremar. Ho va fer del tot. Això va ocórrer a l'alçada del quilòmetre 64 al seu pas per Salt entre les sortides de Girona Oest i Girona Sud. Els Bombers ràpidament s'hin va desplaçar amb quatre dotacions però no van pas poder evitar que les flames destruïssin per complet el camió que circulava en sentit Barcelona. Sortosament, el conductor va resultar il·lès del succés.

L'incendi del vehicle d'alt tonatge va obligar d'entrada a tallar la carretera i el pas a la sortida de Salt. Es va desviar el trànsit per la sortida de Sant Gregori, segons van informar el Servei Català de Trànsit ja que hi havia molt de fum. Aquesta situació va durar fins a dos quarts de tres de la tarda. A causa de l'hora que era i per l'alt trànsit de vehicles es van generar cues de fins a quatre quilòmetres, segons el SCT. Després, es varen obrir dos dels tres carrils de l'autopista fins a les tres de la tarda.

La situació a l'AP-7 en direcció Barcelona es va normalitzar a partir d'un quart de cinc, un cop ja s'havia retirat el camió. Tot i això, l'asfalt va quedar força malmès i també una barrera «new jersey» de l'autopista d'uns sis metres a causa de l'incendi del vehicle.