L'executiva del Gironès de Reagrupament, reunida el cap de setmana passat, ha decidit mantenir-se dins la candidatura de CiU però ha pres la determinació de deixar de ser un soci «còmode i confiat» i «vigilarà» que amb el pacte amb el PSC no hi hagi cap pas enrere a Girona en el procés independentista. En aquest sentit, Reagrupament considera que l'acord és «desafortunat per a la ciutat i contrari als interessos del procés independentista».

La formació ha exigit a CDC la creació de canals de comunicació fluids perquè «no es repeteixi el menyspreu i la desconsideració de què han estat víctimes en les negociacions pel relleu de Puigdemont a l'alcaldia de Girona».

Reagrupament considera altament decebedor el que, en un moment històric decisiu per al futur de la nació catalana, els partits partidaris del procés han demostrat a Girona, i en altres municipis.

Reagrupament també recorda que tot el que ha passat aquests dies a Girona ha provocat en els militants i simpatitzants «una manca confiança en CDC, que creiem que caldrà corregir, ja que alhora ha generat també seriosos dubtes sobre el procés de refundació de Convergència».