Enxampats dos homes quan transportaven 10 quilos de marihuana en un vehicle, que volien distribuir a Girona. Els van arrestar per ser els presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues però a un d'ells també se li imputa un delicte d'usurpació perquè portava el carnet de conduir d'un altre. Són dos homes de 21 i 23 anys, de nacionalitat francesa i viuen a Pont-Saint-Esprit.

Tot va començar dissabte de la setmana passada a la tarda mentre agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona tenien un punt estàtic de vigilància a l'entrada del barri de Font de la Pólvora. Van veure que s'aproximaven dos vehicles amb matrícula francesa que els van semblar sospitosos.

En veure la presència policial, el primer dels vehicles va accelerar la marxa i es va dirigir cap al carrer del Carme, direcció el centre de Girona, mentre que l'altre vehicle va entrar al barri.

Un dels cotxes patrulla va interceptar el primer vehicle i va identificar el conductor i únic ocupant. Va mostrar als Mossos un permís de conduir d'una altra persona i per això li van imputar un delicte d'usurpació d'identitat. També van comprovar que ja tenia antecedents per aquest mateix tipus de delicte. A més, li van intervenir 200 euros en metàl·lic.

L'altre conductor va ser localitzat i identificat poc després al barri de Vila-roja, segons van informar els Mossos, quan es dirigia al turisme que havia estacionat a la zona.

A l'interior del vehicle hi van trobar dues bosses amb 10 quilograms de cabdells de marihuana. A més, durant l'escorcoll li van intervenir 410 euros.

Segons la policia, tot apunta que els dos vehicles anaven junts per tal de distribuir la substància estupefaent. Un feia tasques de vigilància mentre que l'altre s'encarregava de transportar la droga cap al barri de la Font de la Pólvora.

Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 14 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.