L'EspaiCaixa Girona va acollir ahir dos actes commemoratius de reconeixement a la gent gran, amb més de 370 assistents. Es tracta dels actes de commemoració del centenari del Programa de Gent Gran de l'Obra Social La Caixa, que el 1915 va celebrar el seu primer acte d'obra social. Les cerimònies de celebració del centenari tindran lloc en més de vint ciutats fins a la segona meitat d'aquest any.

A les jornades, que es desenvolupen entre ahir i avui, hi assisteixen més de 370 persones grans, usuàries dels centres propis de l'Obra Social La Caixa a Caldes de Malavella, Girona, la Bisbal d'Empordà, Olot, Palafrugell i Santa Cristina d'Aro. També hi ha hagut assistents dels centres adscrits en conveni amb la Generalitat de Catalunya de Banyoles, Figueres, Salt, Olot i Ripoll, i dels Ajuntaments d'Arbúcies, Hostalric, Maçanet de la Selva, Platja d'Aro, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

La conferència Viure amb dignitat i autonomia. Claus per a la vida quotidiana i una presentació de bones pràctiques voluntàries van servir per lloar el rol de les persones grans, en un acte en què ells van ser els protagonistes i en el qual es va posar de manifest que les activitats contribueixen a millorar la seva qualitat de vida i a reforçar el seu paper actiu en la nostra societat. Cada any, el Programa de Gent Gran de l'entitat permet a més de 57.800 persones a Girona -255.500 a tot Catalunya- participar en activitats de foment de l'envelliment actiu i del bon tracte a aquest col·lectiu prioritari.

Van presidir l'acte el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; el director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària La Caixa, Marc Simón; i el Sotsdirector d'Equipaments cívics i Activitats del Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat.