L'Ajuntament de Girona ha iniciat un pla per anar canviant a poc a poc els embornals de la ciutat. L'objectiu, segons ha explicat el tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Carles Ribas, és evitar que "s'acumulin les fulles a dintre quan cauen dels arbres i se les emporta el vent o l'aigua de la pluja, i acabin generant un tap que després impedeix que l'embornal engoleixi l'aigua de la pluja".

Amb les fulles a l'interior, l'aigua acaba sobreeixint i es generen grans bassals que poden acabar amb inundacions. El sistema inclou una tapa i unes canonades més grans que engoleixen les fulles quan n'hi ha d'acumulades.

L'actuació s'està fent aquests dies al carrer del Carme però s'anirà fent paulatinament arreu de la ciutat gironina, segons el pressupost disponible. Així mateix, es prioritzaran els indrets on s'ha detectat que hi ha més acumulacions d'aigua quan plou. Els grans bassals poden comportar problemes en el trànsit de vehicles, i fins i tot, poden provocar algun accident. També són molt molestos per als vianants. Aquesta situació es produeix sobretot en determinades èpoques de l'any, quan les fulles cauen massivament al carrer i, de cop, a tota la ciutat. Mentre no es recullen poden acabar en els embornals.

El representant municipal va explicar que aquestes obres formen part del tipus d'actuacions que "poden passar desapercebudes pels ciutadans però que en realitat són importants". A més, Ribas va assenyalar que "tasques d'aquest tipus són les que serveixen per aconseguir que les coses siguin més fàcils per als veïns en el seu dia a dia".