Els Mossos van detenir el 12 de març a Girona dos homes de 21 i 23 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili a Pont-Saint-Esprit (França), com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. A un d'ells també se l'acusa també d'un delicte d'usurpació de l'estat civil.

El dia de la detenció, agents de Girona que feien un servei de vigilància a l'entrada del barri de Font de la Pólvora, van veure dos cotxes amb matrícula francesa que els van semblar sospitosos. Segons la policia, en veure els agents el conductor del primer cotxe va accelerar cap al carrer del Carme, en direcció al centre de Girona, mentre que l'altre seguia trajecte cap al barri.

Agents del cos de seguretat van interceptar el primer vehicle i van identificar el conductor, que viatjava sol. Segons la policia va mostrar un carnet de conduir d'una altra persona, i per això se'l va acusar d'un delicte d'usurpació d'identitat. A més es va comprovar que ja tenia antecedents per aquest mateix tipus de delicte. També se li van comissar 200 euros en metàl·lic.

L'altre conductor va ser localitzat i identificat poc després al barri de Vila-roja quan es dirigia al cotxe que havia aparcat a la zona. Segons la versió policial, a dins s'hi va trobar dues bosses amb 10 quilograms de cabdells de marihuana. A més, durant l'escorcoll li van intervenir 410 euros.Els Mossos sospiten que els dos vehicles anaven junts per distribuir la marihuana.

En aquest plantejament, el conductor del primer cotxe feia tasques de vigilància mentre que l'altre s'encarregava de transportar la droga. Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 14 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.