El president local d'UDC a Girona, Jordi Fàbrega, va aprovar ahir el pacte de govern que CiU ha signat amb el PSC a l'Ajuntament d'aquesta ciutat, tot ique va recordar les crítiques de CDC per l'acord a Tarragona entre Unió i els socialistes. «Mai hem cregut en bàndols, el nostre és un partit amb cultura de govern i, per això, no censurem ideològicament el pacte que, ara, Convergència ha signat amb el PSC», va manifestar Fàbrega. Aquesta aprovació, segons el president local d'Unió, es produeix «encara que ells posessin el crit al cel quan vam participar en acords semblants en d'altres consistoris com el de Tarragona».

Jordi Fàbrega va secundar així l'opinió del secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, qui es va pronunciar en la mateixa línia des de Barcelona.

Fàbrega considera que la recent etapa a l'Ajuntament de Girona, saldada finalment amb la dimissió de l'alcalde, Albert Ballesta, i l'elecció com a substituta de Marta Madrenas, ha estat «convulsa i esperpèntica». «S'han comès molts errors i hem assistit com a ciutadans a un espectacle lamentable, però avui toca felicitar i desitjar-li sort a la que serà la nova alcaldessa», va concloure el dirigent d'Unió, els regidors de la qual a Girona van abandonar la formació per militar a Demòcrates de Catalunya». efe/ddg girona