El Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona ha declarat el cas del nen trobat mort en un pis de Girona com d'especial complexitat, perquè així la instrucció es pugui allargar fins a 18 mesos. A hores d'ara, el que manca és que els forenses esclareixin si les restes d'etanol en sang que es van trobar al cadàver del nen són fruit de la putrefacció del cos o tenen una altra causa.

Mentrestant, l'advocat de la família Hopkins, Christian Salvador, ha sol·licitat al jutjat que als pares del menor -investigats per homicidi imprudent- els retornin els ordinadors que els Mossos d'Esquadra es van endur del domicili familiar durant l'entrada i registre del 5 de gener o, si més no, que els deixin fer còpies dels ?discs durs perquè hi ha material de l'empresa del pare. La mesura ha sigut denegada al·legant que es tracta de material que forma part d'una investigació en curs.

Encara sense els nens

El que tampoc han pogut recuperar el matrimoni Hopkins és la custòdia dels seus altres dos fills menors, que des de la troballa del cadàver al domicili de Girona per part dels Mossos d'Esquadra, es troben sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. L'únic que se'ls permet és visitar-los dos cops per setmana durant vuit hores i poder sortir del centre de menors sense supervisió.

El cos del menor encara està al dipòsit a l'espera del segon informe dels forenses abans de poder ser enterrat.