El conductor homicida de l'accident mortal del 29 de gener a Girona ja es troba a planta de l'hospital Josep Trueta després d'estar ingressat gairebé un mes i mig a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre sanitari. L'home va sortir-ne el dimarts i d'aquí va passar a la Unitat Polivalent d'Alta Intensitat de Cures (UPIC). Després ja va ser traslladat a planta.

El conductor, Francisco Javier Medina Muñoz, de 42 anys i veí de Sant Feliu de Guíxols, va acabar amb la vida de Laura Fernàndez, una jove de Cornellà del Terri de 25 anys. Des que es va produir l'accident, Medina no ha pogut declarar. Ara serà la jutgessa que introdueix el cas que haurà de decidir si són els Mossos que li prenen declaració o si és ella mateixa que li agafa i quina resolució pren.

Cal recordar que d'entrada Medina està imputat per homicidi amb imprudència greu i per anar begut. Això podria incrementar-se si se l'acusa de danys i conducció temerària, entre d'altres.

Cal recordar que el dia de l'accident, el conductor s'havia barallat a Girona amb el seu germà a l'hospital i això va causar una primera trucada a la policia, però en va fugir. Després va patir un accident a Llagostera i també va fugir però el van atrapar a Sant Feliu de Guíxols. Allà va ser quan van descobrir que anava molt begut, a 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat.

A partir d'aquí es va desencadenar tot, li van retirar el carnet i li van immobilitzar el cotxe. Un company del conductor va endur-se el cotxe i va dir als agents que ja el portaria ell però tres hores després va tornar a agafar-lo i es va produir l'accident mortal a Girona.

La família i el company de la difunta han denunciat la necessitat de nous protocols per evitar accidents amb conductors reincidents.