Tots els canvis previstos es començaran a fer efectius en els propers dies. El proper dilluns, 14 de març, hi haurà el ple ordinari on es farà efectiva la renúncia de l'actual alcalde, Albert Ballesta, que ja ha comunicat que no assistirà a la sessió. Ballesta va celebrar dijous una darrera junta de portaveus, en què es va acomiadar dels representants dels partits de l'oposició.

Un cop feta efectiva la renúncia de Ballesta, el vicealcalde, Eduard Berloso, dirigirà la sessió plenària i exercirà com a alcalde accidental durant tota la setmana, fins que divendres dia 18 se celebri la investidura de Marta Madrenas com a alcaldessa en un ple amb un horari extraordinari: a dos quarts de dues del migdia.

Com que la normativa assenyala que han de passar 72 hores per aprovar el cartipàs, el ple de cartipàs tindrà lloc el dimecres dia 23 de març. A partir de llavors, el nou equip de govern podrà començar a treballar a ple rendiment.

Quedarà per veure, això sí, com es combinen la vicealcaldia d'Eduard Berloso i la primera tinença d'alcaldia, de Sílvia Paneque, en les tasques de substitució de l'alcaldessa. D'altra banda, també desapareixeran els tres càrrecs de confiança que ja va avançar Diari de Girona: el gerent, Albert Riera; el responsable de Coordinació de Programes, Jordi Moner; i l'assessor Joaquim Oliva, que actualment estava a l'àrea de Serveis Socials. També han desaparegut el càrrecs de Narcís Sastre, que passarà a ser regidor, i Francesc Xavier Ten, que s'ha convertit en coordinador territorial de Cultura.