L'expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas, va recriminar ahir la «manca de sensibilitat i de visió» que ha vist a Girona les darreres setmanes, i que ha acabat amb la renúncia d'Albert Ballesta com a alcalde. «Si un dia passa una cosa així, que és completament excepcional -la sortida de Carles Puigdemont- ajudeu una mica perquè Girona vagi endavant i no convertiu una situació excepcional en politiqueria petita», va etzibar en declaracions a Catalunya Ràdio, assegurant alhora que no vol «assenyalar culpables».

En tot cas, va dir que espera que el que ha passat a la capital gironina no afecti les relacions amb ERC i l'aposta per prioritzar els pactes amb els republicans. Mas va negar que el que ha passat a Girona sigui un «fracàs» de CDC, sinó del sistema, «que no ha respost correctament a un moment en què tampoc hi havia res en joc», ja que només es tractava de poder continuar amb la tasca endegada per Carles Puigdemont després que aquest fos nomenat president de la Generalitat.

Bona feina a Girona

«Tothom sabia que només podia haver-hi un govern dirigit per CDC. En lloc de facilitar que fos així, es van posar uns primers entrebancs, i en lloc de permetre que l'arrencada fos normal això tampoc es va voler ajudar», va constatar. Tot i que va apuntar que no vol assenyalar culpables, va denunciar una «manca de sensibilitat i de visió en els moments importants» que viu el país i tenint en compte que Girona és una de les capitals del projecte sobiranista «on s'està fent molt bona feina».

ERC va rebutjar-ho

En tot cas, va dir que espera que això no afecti les relacions amb ERC i l'aposta per fer pactes amb els republicans sempre que es pugui. De fet, va recordar que el mateix Puigdemont va intentar-ho però Esquerra Republicana va rebutjar-ho.

Després que els republicans haguessin assegurat que s'estava negociant i que només faltaven uns serrells, Mas es va limitar a preguntar si s'havia d'esperar més o calia ja una solució i posar-se a treballar. «Afortunadament el govern ara serà estable, tindrà una majoria més sòlida i podrà funcionar amb normalitat», va concloure.

En preguntar-li per si ell mateix havia participat en aquests negociacions, va explicar que ell no ha parlat amb el líder republicà, Oriol Junqueras, sobre aquesta qüestió perquè volia respectar l'autonomia local i també que fos el mateix Carles Puigdemont qui participés directament en la solució d'aquest conflicte a la ciutat que havia estat governant fins que va ser escollit com a nou president de la Generalitat.