Els Maristes han suspès cautelarment un germà del centre educatiu de Girona denunciat per abusos sexuals que haurien tingut lloc en el centre de La Immaculada de Barcelona a inicis dels anys 90, segons ha pogut saber l'ACN després d'accedir al comunicat enviat a la comunitat educativa dels Maristes Girona. Actualment el germà no feia de professor però sí que estava relacionat amb el col·legi gironí. Segons expliquen en el comunicat, la institució ha estat requerida per aportar dades personals del germà P. davant una denúncia interposada per una exalumna sobre uns fets ocorreguts a l'escola de l'Eixample de Barcelona i que, en aplicació dels protocols interns de protecció de la infància, han apartat el germà del centre de Girona, del seu domicili actual i de tota presència entre menors fins que s'aclareixin els fets.

Signen el comunicat adreçat a la comunitat educativa dels Maristes Girona el vicari provincial, el germà Pere Ferré, i el president de la Fundació Champagnat i delegat provincial per a la Protecció de la Infància, el germà Gabriel Villa-Real.

També s'ha conegut aquest dilluns que els Maristes han apartat del col·legi de Rubí (Vallès Occidental) un altre germà denunciat per abusos sexuals que actualment feia tasques de manteniment.