Nou dispositiu dels Mossos d'Esquadra i Endesa al barri de la Font de la Pólvora de Girona per detectar comptadors que estan punxats de forma il·legal a la xarxa elèctrica. N'hi van trobar un total de 20 en vuit blocs de pisos dels carrers Roure i Castanyer. Aquest no és el primer operatiu contra el frau elèctric que viu aquest barri del sector Est de la ciutat de Girona. Però és el primer de l'any 2016.

Va començar pels volts de les nou del matí quan es van traslladar al barri de la Font de la Pólvora diversos efectius de seguretat ciutadana, investigació dels Mossos de la comissaria de Girona; de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i membres de la Unitat canina van acompanyar els tècnics d'Endesa a fer una nova revisió dels comptadors. També hi va col·laborar la Policia Municipal de Girona.

En aquest operatiu contra el frau elèctric, habitualment, els agents aprofiten per buscar si hi ha plantacions de marihuana ja que moltes vegades la llum punxada es deu a la necessitat d'electricitat per tenir cura d'aquests cultius interiors de droga. Finalment, però, el que van trobar és que hi havia 20 comptadors dels vuit blocs dels carrers Roure i Castanyer que havien estat manipulats per poder obtenir llum de forma il·legal. Pel que fa a marihuana no van localitzar cap plantació ni tampoc hi va haver cap tipus d'incident, segons van assegurar fonts delsMossos.

El cos policial està pendent que la companyia presenti denúncia contra els veïns que han fet frau elèctric i aquests s'enfronten a un delicte de defraudació de fluid elèctric. No és el primer cop que es fa aquest tipus de dispositiu en aquest barri. Durant el 2014 se'n van fer 8 i tres més d'extraordinaris per veure si hi havia reconnexions, un d'ells va ser el gener del 2015. I la xifra de comptadors connectats il·legalment sempre ha rondat la vintena.