Marta Madrenas i Mir es convertirà divendres dia 18 en alcaldessa de Girona de forma totalment inesperada. Bé, això si no hi ha cap canvi d'útima hora, que en aquesta ciutat mai se sap. El seu nom va sonar, i amb força, durant les travesses per saber qui succeiria Carles Puigdemont, però des de que va entrar Albert Ballesta s'ha mantingut molt discreta i en segon terme. Madrenas és regidora des de 2011 i en aquests moments és tinent d'alcalde d'Urbanisme i Activitats. També forma part del Consell Comarcal del Gironès. Durant l'alcaldia de Puigdemont es va convertir en la seva persona de confiança i sovint va «donar la cara» per l'alcalde en diversos conflictes veïnals.

Advocada de professió, Madrenas va ser presidenta del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) des de 2003 fins el 2010. L'any 2011, Puigdemont la va fitxar -com a independent- per anar de número 3 a la llista de CiU a les eleccions municipals. En guanyar CiU per primer cop els comicis, es va convertir en segona tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació. Tal com va explicar ella mateixa, va decidir fer-se militant de Convergència quan va veure que Artur Mas feia una aposta decidida per la independència.

Madrenas té fama de gestora eficient i de ser implacable a l'hora de defensar les seves decisions. Tant el mandat passat com aquest, ha tingut dedicació exclusiva a l'Ajuntament. Un dels principals temes als quals es va haver d'enfrontar va ser la modificació dels horaris de les terrasses dels bars i restaurants, que va aixecar una gran polseguera. L'any 2013, i davant les queixes continuades d'algunes associacions de veïns, l'Ajuntament va establir un nou horari de tancament de les terrasses en funció de la zona de la ciutat on estaven situades. Aquest fet va aixecar queixes entre els restauradors, en considerar que es tractava d'una normativa massa restrictiva i que els portaria nombroses pèrdues econòmiques. Tampoc els veïns van quedar satisfets, ja que, segons van assegurar, les molèsties, sorolls i brutícia continuaven malgrat els nous horaris. Tot i això, Madrenas va defensar la mesura i va assegurar que les denúncies per incivisme nocturn s'havien reduït considerablement des de l'entrada en vigor de la normativa.

Com a responsable de les Fires de Sant Narcís, Madrenas va defensar l'aposta de CiU per reduir les celebracions a només un cap de setmana. Tot i això, el sector privat va protestar i va reclamar que continuessin organitzant-se durant dos caps de setmana. Al final, a través d'una col·laboració público-privada, s'han mantingut durant dos caps de setmana (deu dies).

Madrenas també es va encarregar de la posada en funcionament de l'Agència de Promoció Econòmica, que es va presentar com «un espai de reflexió i presa de decisions estratègiques en la promoció econòmica de la ciutat».

D'altra banda, com a regidora del barri de Santa Eugènia, va rebre les peticions dels veïns per fer reconstruir el Pont del Dimoni. En aquests moments ja està fet el projecte, tot i que no té data d'execució.

Després de les eleccions de 2015, Puigdemont, satisfet amb la seva tasca, va reforçar la figura de Madrenas i li va donar l'àrea d'Urbanisme i Activitats. Encara ha tingut poc temps per gestionar aquesta àrea, però s'ha hagut d'enfrontar a alguns problemes com la gestió de la sanció al Vol Gastronòmic per haver-se quedat instal·lat al Pont de Pedra gairebé tres mesos després del previst o les queixes de veïns de Mas Xirgu per la instal·lació d'una planta de residus.