Els Mossos d'Esquadra han arrestat dos joves per entrar a robar en onze pisos de Girona en només dos mesos. Els van detenir in fraganti quan sortien d'intentar forçar dos pisos de l'avinguda Santa Eugènia de la ciutat.

Els arrestats són dos homes, de 23 i 21 anys, de nacionalitat marroquina, un d'ells veí de Salt i l'altre amb domicili desconegut. Van quedar acusats de ser els presumptes autors d'onze robatoris amb força a interior de domicili, dos d'ells en grau de temptativa, i un delicte de receptació.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials, van passar el dia 2 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Es dóna el cas, a més, que a un dels detinguts li constava vigent una ordre d'expulsió emesa pel Cos Nacional de Policia de Múrcia per tal de tramitar-li expedient d'expulsió.

Les detencions es remunten al 29 de febrer, quan agents de paisà de la comissaria de Girona duien a terme patrullatge preventiu. Van veure, a l'avinguda Santa Eugènia, dos homes amb actitud sospitosa davant d'un portal. Mentre un vigilava l'entorn, l'altre manipulava el pany d'accés amb un tornavís.

Poc després els agents van veure com sortien de l'edifici en direcció a les hortes de Santa Eugènia. Quan els mossos es van identificar els dos joves van llençar una motxilla a terra i van intentar fugir, però van ser interceptats i detinguts al carrer Garrotxa.

Dins la motxilla recuperada, els Mossos van localitzar tres tornavisos, tres claus allen i una palanca. Els Mossos van comprovar si els pisos havien estat forçats i van trobar diverses portes que presentaven signes de forçament.

Robatoris del gener i febrer

La unitat d'investigació de Girona va atribuir a aquests dos detinguts la comissió d'onze robatoris amb força en domicilis de la ciutat comesos entre el mes de gener i febrer. Els lladres sostreien petits objectes dels seu interior com joies i diners. També els atribueixen un delicte de receptació perquè van poder comprovar que venien els articles sostrets.