Benet Rovira i Blanch serà el pendonista d'honor dels Manaies de Girona durant aquesta Setmana Santa. Una de les principals novetats de la processó de Divendres Sant serà que canviarà el sentit del recorregut, de manera que sortirà de la Catedral i passarà per sobreportes, la plaça de Sant Feliu, carrer Ballesteries, la Rambla, pont de Pedra, carrer Nou, avinguda Sant Francesc, plaça Catalunya, carrer Albereda, Ciutadans, plaça del Vi, Cort Reial, Ballesteries, plaça Sant Feliu i tornarà a la Catedral. Durant el recorregut, es repartiran fulletons on s'explicaran els detalls dels passos i les confraries.

Aquest dissabte, 12 de març, se celebrarà la Festa de Confraria de Jesús i els Nens als locals parroquials de l'església de Sant Salvador d'Horta. Diumenge, dia 13, tindrà lloc el viacrucis de la Catedral, que començarà a la Porta de la Misericòrdia per commemorar l'Any de la Misericòrdia. L'endemà, dia 14, se celebrarà el Quinari a la Mare de Déu dels Dolors, a dos quarts de vuit del vespre a l'Església de la Mare de Déu dels Dolors.

El pregó de Setmana Santa es farà el dijous 17 de març i anirà a càrrec de Joan Ferrer, professor de la Universitat de Girona. Com ja és habitual, tindrà lloc al saló de descans del Teatre Municipal. El diumenge dia 20 es podrà assistir al concert «la Passió segons Sant Joan», dins la Temporada Musical d'Ibercàmera, a l'Auditori de Girona.

El dimecres dia 23, a les vuit del vespre, els Manaies portaran el penó al pendonista d'honor, Benet Rovira, que viu al carrer Migdia. Els Manaies, que sortiran de Sant Lluc, passaran per la plaça de Sant Feliu, Ballesteries, plaça de l'Oli, carrer Ciutadans, plaça del Vi, carrer General Mendoza, Rutlla i, finalment, carrer Migdia.

Divendres Sant, dia 25 de març, tindrà lloc la processó del Sant Enterrament, que tornarà a sortir a les nou del vespre i comptarà amb més de 1.300 participants de diferents confraries i 120 manaies. Enguany, però, han decidit provar de canviar el sentit del recorregut per evitar trobar-se massa enrenou a la Rambla. A més, repartiran fulletons entre els assistents per tal que coneguin els diferents passos i confraries.

La tinenta d'alcalde de Dinamització de Territori, Marta Madrenas, va felicitar ahir la nova presidenta de la Junta de Confraries, Rosa Maria Domingo, per la seva nova responsabilitat i per «sumar una dona més al capdavant d'una entitat». A més, va convidar tota la ciutat a «participar i gaudir de les activitats de la Setmana Santa».