Albert?Ballesta encara serà alcalde de Girona durant uns dies més. La renúncia oficial s'ha de fer en una sessió plenària. Està previst que aquesta renúncia es faci aprofitant el ple ordinari que ja s'havia convocat pel dilluns vinent.

Posteriorment s'haurà de formalitzar l'entrada del nou regidor, Narcís Sastre, que substituirà Ballesta al grup municipal i que serà el nou regidor de Sostenibilitat. Fins ara era el coordinador d'aquesta mateixa àrea, com a càrrec de confiança. Sastre va acceptar entrar ahir per registre el seu consentiment per ser regidor. Si arriben aquestes credencials a temps, el ple que faria Marta Madrenas alcaldessa es faria el divendres de la setmana vinent, on Sastre ja podria entrar també com a nou regidor.

Entre la renúncia de Ballesta i el ple on serà nomenada alcaldessa Madrenas, hi haurà un nou alcalde accidental. Serà Eduard Berloso, militant de Demòcrates de Catalunya. Berloso era el número 10 de la llista a les darreres eleccions municipals però amb l'entrada d'Albert Ballesta, i després de la renúncia d'Isabel Muradàs, va ocupar la vicealcaldia, un nou càrrec creat en aquell moment.