Independentment de la classificació final, ja han guanyat. El triomf dels participants al raid solidari al desert del Marroc, Unidesert, no és arribar els primers, que també. L'autèntica victòria és cada un dels somriures que reben dels "petits observadors" d'aquest peculiar ral·li, quan els regalen llibres, bolígrafs, llapis, gomes, llibretes, blocs i llaminadures, entre altres.

Els participants a l'Unidesert arriben avui al darrer destí, la meta de Marràqueix, després de nou dies aturant-se a diferents pobles per entregar-los material educatiu i formatiu. Han creuat el Marroc per l'interior, creuant l'Atles en direcció sud cap al desert d'Erg Chebbi, on van lliurar el material solidari. Avui finalitzen la ruta a Marràqueix, una de les ciutats imperials amb més encant del nord d'Àfrica.

Entre aquests hi ha el Renault 4L amb el logotip del Diari de Girona, pilotat per Manel Alcalà i Albert Casaponsa. Són l'equip "Àngels del Desert". És un dels vuit vehicles presents en la presortida del raid que es va fer a Girona fa uns dies, sota el paraigua de la Universitat de Girona. El raid destà pensat només per a estudiants de l'Estat d'entre 18 i 28 anys, amb vehicles d'almenys vint anys d'antiguitat, que s'han de guiar per l'orientació, amb una brúixola i un mapa. El guanyador no és el més ràpid: és el millor estratega, el que va d'un punt a un altre sense fer més quilòmetres del compte.

Alcalà ha recordat que tot el material que porten "en el nostre món té la tipificació de tan habitual que no ens adonem del que representaria no tenir-lo". Els participants dels diferents vehicles són "repartidors d'il·lusió" que, a més, competeixen entre ells. El lema d'Alcalà és "Lluita pels teus somnis", el d'un amant del món del motor. Van estar sis mesos al Taller Alcalà del barri gironí de Taialà perfilant un cotxe que ha causat impacte pels seus acabats i les seves prestacions.