Reagrupament, que va formar part de la coalició es va presentar amb CiU a Girona, va expressar ahir el seu descontentament» per la falta d'informació que ha rebut sobre el pacte de govern amb el PSC. A través d'un comunicat, aquest partit recorda que l'elecció d'Albert Ballesta com a alcalde, després de la marxa de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat, va exigir de la renúncia de totes les persones que el precedien a la llista, en què Ballesta ocupava la posició número 19.

Un dels candidats que va haver de renunciar va ser Carles Bonaventura, integrant de Reagrupament que ocupava el lloc número 13 en la candidatura, per la qual cosa el nomenament de Ballesta va requerir també el seu beneplàcit.

«Quan va caler, ens van demanar la nostra col·laboració i la renúncia del nostre candidat, però ara hem estat absolutament obviats i menyspreats en el moment de la presa de decisions», va assenyalar la nota. Reagrupament explicar que van accedir a la renúncia de Bonaventura «en una mostra de confiança i bona voluntat», però que ni se li va comunicar la negociació fallida de CiU amb Ciutadans i PP per a un pacte de govern, ni les que han culminat amb el PSC. Aquesta formació subratlla que «sempre» han defensat els acords amb partits «favorables al procés independentista». efe/ddg girona