El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament ha anunciat que està preparant una moció «per fer de Girona una ciutat respectuosa i més amable amb els animals» La coalició està treballant, juntament amb diverses entitats animalistes, en la confecció de propostes encaminades al «respecte, l'atenció i la protecció dels animals». ERC-MES vol crear una Taula de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals; i ha proposat algunes mesures com la millora i instal·lació de més àrees d'esbarjo per a gossos.

La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha declarat que «els poders públics tenen l'obligació de vetllar pels drets dels animals» , i proposa «la creació d'una Taula de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals». Es tractaria d'un espai de treball amb representants polítics i tècnics de l'Ajuntament, entitats animalistes i altres integrants «que es considerin pertinents pel bon funcionament i per a l'assoliment dels objectius de la Taula».

Roca també s'ha referit a la construcció d'una nova gossera per a Girona i la comarca del Gironès. Esquerra ja va aconseguir introduir 15.000 euros en els pressupostos municipals per aquest concepte, i ha reclamat que es comencin a fer passos en aquest sentit, ja que el centre actual és «inadequat i insuficient».

Finalement, la portaveu republicana ha explicat algunes propostes concretes, com «millorar i instal·lar més àrees d'esbarjo per a gossos», atenent a les demandes veïnals i dels propietaris. A més d'això, ha instat el govern a iniciar diferents campanyes «d'empadronament i cens de gossos, de tinença responsable, de promoció de l'adopció i de recollida d'excrements».