La CUP ha reclamat a l'Ajuntament de Girona que contracti l'adjunt al conseller delegat d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) «amb la màxima diligència possible». Segons recorden, es tracta d'una figura creada en la pròrroga del contracte d'aigües del 2013, amb l'objectiu de millorar el control dels ajuntaments en la gestió de l'empresa mixta. Tot i que la CUP ho ha demanat en diverses ocasions, la plaça resta vacant des de l'entrada en vigor de la pròrroga i, segons es queixen, «sense que l'Ajuntament de Girona n'hagi justificat mai el motiu».

El grup independentista considera que aquesta figura «és una de les eines existents per fiscalitzar adequadament la gestió d'Agissa», i creuen que l'Ajuntament «l'està desaprofitant». Per això, considera «imprescindible» que s'obri la convocatòria de la plaça en les properes setmanes.

La CUP ha considerat també que continua havent-hi «molts dubtes» sobre la gestió de l'empresa i les possibles males pràctiques dels darrers anys, i ha assenyalat que la contractació de l'adjunt al conseller delegat permetria disposar de més informació per fer-ne «el seguiment adequat».

D'altra banda, la CUP també reclama que l'equip de govern reactivi la Taula de Municipalització de l'Aigua, un espai de treball constituït el 13 de gener però del qual el grup municipal no havia tingut més notícies. Per això, han demanat al regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, que la convoqui de forma immediata.