«Trist i decebut». Així s'acomiada Albert Ballesta de l'alcaldia de Girona només un mes i mig després d'haver accedit al càrrec. Ballesta va anunciar ahir la seva decisió en una tensa roda de premsa on va acusar ERC-MES d'haver tingut una actitud «demagògica», «deslleial» i «populista» en què, segons va denunciar, han prevalgut els seus interessos electorals per sobre dels de ciutat. En canvi, va agrair al PSC el seu sentit de la responsabilitat per entrar al govern i va confiar que aquest acord serveixi per dotar Girona d'estabilitat per als propers tres anys. Ballesta va admetre alguns errors, però va afegir que ho ha tingut «molt difícil» per governar i va lamentar haver-se trobat més sol del que s'esperava. Segons va assegurar, les polèmiques que s'han viscut en els darrers dos mesos li han passat factura en l'àmbit personal i per això ha decidit abandonar l'Ajuntament.

Ballesta va assegurar que des del primer moment va voler buscar un acord estable que permetés funcionar correctament la ciutat, però va explicar que per part del seu soci prioritari, ERC-MES, només van rebre negatives «explícites i reiterades». En canvi, va lamentar que els republicans aprofitessin el que havia de ser un tràmit -la modificació del cartipàs- per convertir-ho «tristement» en una oportunitat d'erosionar l'equip de govern i a ell, personalment, com a alcalde. Ballesta va acusar els republicans d'haver intentat treure «rèdit partidista» de les seves circumstàncies i, malgrat admetre que ell havia pogut cometre alguns errors, va assegurar que n'hi ha d'altres dels quals no se sent responsable.

Un acord «impossible»

Veient que un pacte amb ERC-MES seria «impossible», ja que el principal grup de l'oposició «no tenia cap intenció d'arribar a un acord», Ballesta va témer el «bloqueig» que podia patir la ciutat, ja que «cada presa de decisió es podria convertir en un espectacle». Per això, va justificar el pacte al qual han arribat amb el PSC. Ballesta va agrair el «sentit de ciutat» dels socialistes: «Potser els hauria estat més còmode entrar al govern, però han decidit fer un sobreesforç i assumir una responsabilitat molt alta de la qual es beneficiaran els gironins», va indicar.

I, un cop lligat aquest acord per garantir l'estabilitat al futur de la ciutat, Ballesta va decidir fer «un pas al costat» i abandonar l'Ajuntament. El fins ara alcalde va justificar la seva decisió d'acceptar l'encàrrec de substituir Carles ?Puigdemont perquè era «una situació inèdita que requeria l'esforç de tothom» i ell se sentia «partícip del projecte», li agrada Girona i sentia que podia ser «útil» per a la ciutat. Per això, va indicar que havia decidit abandonar la seva zona de confort «pensant que trobaria més gent, però no ha estat així». En aquest sentit, va explicar que ha patit un gran desgast personal que s'ha fet extensiu a la seva família.

«M'enduc decepcions»

L'encara alcalde veu «injust» que se l'hagi fet passar com una persona a qui només li preocupava el salari, ja que, segons va reiterar, a la Generalitat tenia un millor sou. Per això, i veient que «el bon nom de Girona» s'estava ressentint de la situació, ha decidit plegar. «Ho faig trist i m'enduc algunes decepcions, perquè he vist la cara més dura de la demagògia i el populisme», va assegurar. Decebut amb la situació, va decidir que ell no volia ser el problema. Segons va explicar, la decisió la tenia presa feia dies però va voler deixar lligat l'acord amb el PSC per tal de deixar la ciutat en bones mans.

Ballesta va assegurar que, malgrat retirar-se de l'Ajuntament, els continuarà donant suport en el que faci falta. Tot i això, va assegurar que Marta Madrenas tindrà les mans lliures i estarà «alliberada de tota servitud» per prendre les decisions que consideri més convenients. El que dilluns es convertirà en exalcalde va finalitzar el ?discurs amb un nus a la gola i enmig dels aplaudiments dels nombrosos treballadors i representants polítics que l'acompanyaven a la sala de premsa de l'Ajuntament. També va declinar respondre cap pregunta.