L'Ajuntament de?Girona ha fet una actuació per retirar les tovalloletes d'higiene personal que se solen llançar al lavabo i que acaben acumulant-se al riu Ter. Es tracta d'una neteja extraordinària de tovalloletes humides a l'aiguabarreig entre els rius Ter i Onyar, al punt on es crea una llacuna, perquè l'aigua pràcticament no corre. La neteja l'han executada Trargisa i la Fundació Onyar, que és l'entitat contractada per fer la neteja regular del rius de Girona. Està previst fer altres actuacions similar en els propers mesos, exclusivament per a les tovalloletes. A banda, el riu Ter es neteja habitualment una vegada a la setmana i es disposa fins i tot d'una barca per arribar a llocs on fer-ho a peu és més difícil.

Les tovalloletes són uns elements d'higiene personal que costen molt de dissoldre per acció de l'aigua. Aquests elements provenen del col·lector de pluvials que hi ha més amunt al Ter, que porta aigua de pluja barrejada amb residuals diluïdes en moments de pluja forta, sempre d'acord amb el que marca la normativa legal, segons han apuntat fons de l'àrea de Sostenibilitat.

De fet, l'Ajuntament de Girona està buscant alguna manera que serveixi per evitar aquest tipus d'acumulacions o almenys reduir-ne la quantitat per l'impacte que genera en el medi.

En aquest sentit, s'està planificant una campanya per informar la ciutadania que no les llenci al vàter. En aquest sentit, es recomana llançar-les com a deixalles. En concret, al contenidor de rebuig, com els bolquers, les compreses, els tampons, les gases o les burilles de tabac.