Les converses entre CiU i ERC-MES per arribar a un acord pel sou de l'alcalde, Albert Ballesta, i la modificació dels càrrecs de confiança avancen molt lentament. Les dues formacions s'estan reunint per mirar d'arribar a un acord que permeti desencallar aquesta situació i, si és possible, tirar endavant altres qüestions de ciutat, però de moment encara no està tancat. De fet, el sou de l'alcalde encara no figura en l'ordre del dia del ple ordinari del proper dilluns, tot i que si finalment hi ha un acord s'hi podria acabar incorporant d'urgència a última hora. CiU volia intentar-ho aprovar en el ple de dilluns perquè Ballesta vol evitar haver de convocar un nou ple extraordinari per parlar del seu sou. De moment, però, el tema encara no està sobre la taula.

Després que el dijous 25 de febrer Ballesta no aconseguís aprovar el seu sou en el ple extraordinari per al cartipàs, l'alcalde va assegurar que s'obria un període de profunda reflexió. I, de moment, s'ho ha pres al peu de la lletra. Després d'un reguitzell de sonors desencontres entre CiU i ERC-MES, els dos partits han reemprès les negociacions de forma discreta i tranquil·la. Els republicans no tenen pressa, i des de CiU també es volen fer les coses bé. És per això que el procés està anant més lent del que semblava en un primer moment. A més, les negociacions s'han convertit en hermètiques (hi participen molts pocs representants de cada partit) i les dues parts estan mantenint la màxima discreció. En tot cas, ERC-MES ha rebutjat per activa i per passiva entrar a govern tal com li ha proposat CiU en diverses ocasions, i les converses se centren a arribar a un acord per poder desencallar el sou de l'alcalde i, sobretot, la modificació dels càrrecs de confiança. Aquest és un dels temes més espinosos, ja que CiU estava disposada a eliminar un càrrec i rebaixar el sou d'un altre, però els republicans volen que vagi més enllà i que se'n suprimeixin més. També hi ha sobre la taula altres qüestions, ja que ERC-MES defensa que les regidories de barri puguin ser també ocupades per regidors de l'oposició i vol que es creïn Consells de Barri -amb pressupost propi- per als antics pobles de Santa Eugènia de Ter, Sant Daniel i Palau-sacosta.

CiU, per la seva banda, vol aconsguir d'Esquerra quelcom més que un compromís puntual, i el seu objectiu és que els garanteixin certa estabilitat durant els propers tres anys.