L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha engegat un procés participatiu que culminarà amb una consulta popular per decidir quines inversions es fan durant aquest 2016. Els veïns del poble, doncs, podran escollir a quines dues inversions volen destinar els 250.000 euros de què disposa l'Ajuntament: una actuació d'un màxim de 200.000 euros i una altra de 50.000 euros. En tot cas seran obres que puguin començar de forma immediata i que es desenvolupin íntegrament dins el terme municipal de Sarrià.

En el procés hi podran participar tots els majors de 16 anys que estiguin empadronats a Sarrià de Ter a dia 11 de març de 2016, dia en què es presentarà el procés. També hi podran participar totes les entitats inscrites al registre municipal en aquesta mateixa data.

El procés començarà aquest divendres amb una xerrada pública en què l'Ajuntament exposarà el funcionament del procés i farà pública la normativa i el calendari. La setmana del 14 al 18 de març es convocarà el Consell Territorial, per tal de fer-ne partíceps totes les associacions de veïns del municipi. Aquella mateixa setmana també es convocaran els consells sectorials d'Esports, Cultura, la Comissió de Festes i el Consell Escolar Municipal.

Un cop reunits tots els consells, s'obrirà el termini de presentació de propostes per a entitats i associacions, que serà del 18 de març al 4 d'abril. Cada entitat podrà presentar una proposta per a cadascuna de les inversions, la de 200.000 euros i la de 50.000. En cas que no presentin una proposta pròpia, podran donar suport a la proposta d'una altra entitat o associació.

A partir d'aquí, entre el 4 i el 15 d'abril, es convocaran els tallers urbans a cada barri amb la finalitat que es facin arribar propostes i que es puguin defensar i debatre davant des veïns. Cada taller estarà dirigit pel regidor de barri corresponent. A nivell particular, les propostes s'hauran de presentar amb el suport d'un mínim de 20 signatures de persones inscrites al padró municipal de Sarrià. Cada signatura només podrà recolzar una proposta de 200.000 euros i una altra de 50.000.

El dia 21 d'abril es farà una última assembleea general conjunta oberta a tothom, on es faran els últims debats i defenses i on es decidiran les tres propostes finalistes de la inversió de 200.000 euros i els tres finalistes per a les inversions de 50.000 eurs.

A partir del 22 d'abril, l'Ajuntament informarà els veïns de les tres candidatures finalistes per a cada categoria. Per tal que tothom les conegui, aquelles entitats o grups de persones que les hagin proposat podran defensar-les davant de la població.

Finalment, per tancar el procés es farà una consulta popular en dues fases. Del 16 al 20 de maig s'hi podrà participar de forma telemàtica, mentre que els dies 21 i 22 de maig es podrà votar de forma presencial al centre cívic La Cooperativa i a l'edifici del Coro.