La CUP-Crida per Girona ha proposat crear un espai de treball, diàleg i negociació entre CiU i els tres principals grups de l'oposició (ERC-MES, PSC i ells mateixos) per tal de tractar els grans temes que afectin la ciutat els propers tres anys. Segons la portaveu cupaire, Laia Pèlach, no es tracta d'una proposta de quatripartit ni ha de servir per arribar necessàriament a acords o consensos, però sí que vol ser «un espai per facilitar-los». «Fem la proposta perquè tenim tres anys per endavant i sembla govern actual té seriosos problemes per trobar espais de diàleg», assenyala Pèlach.

La CUP exclou expressament PP i Ciutadans d'aquest espai perquè, segons Pèlach, «Girona té un mandat democràtic que és treballar per la independència i és una plaça clau en la construcció de la República Catalana, i PP i Ciutadans han rebutjat aquest mandat». En canvi, indiquen que el PSC de Girona sempre ha estat «molt respectuós» amb aquesta qüestió, encara que pugui no estar-hi d'acord.

Pèlach recorda que tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont (CiU), com el conseller d'Economia, Oriol Junqueras (ERC), han demostrat que volen dir la seva a Girona. Per això, ells proposen una taula «nascuda a Girona» i que es reuneixi periòdicament per resoldre temes purament de ciutat. Una de les primeres propostes que la CUP vol portar a aquest espai és el buidatge del programa dels diferents partits per veure en quins punts coincideixen i poder començar a treballar. Tot i això, Pèlach creu que hauria de ser el govern qui lideri aquestes propostes i pensa que, si CiU vol portar-hi el sou i la modificació dels càrrecs de confiança per arribar a un acord, també ho pot fer.

Per la seva banda, el regidor Lluc Salellas va lamentar un cop més les paraules de l'alcalde, Albert Ballesta, dient que les propostes de la CUP eren «un insult a la intel·ligència» i va reivindicar la tasca dels regidors cupaires tant a l'anterior consistori com a l'actual. «Almenys nosaltres tenim un programa, al contrari que Ballesta i el seu equip, que no en van presentar cap durant la campanya electoral», va indicar.

En aquest sentit, Salellas va recordar que, a principis de mandat, la CUP va presentar a Puigdemont quinze propostes de ciutat que l'exalcalde va rebre amb bona predisposició però que al llarg dels mesos no s'han acabat desenvolupant. Tot i això, va assegurar que continuaran fent una oposició «constructiva» i que seguiran fent propostes per millorar la situació en àmbits com l'habitatge, l'aigua o els serveis socials, entre altres.

El PP veu sectarisme

Aquesta exclusió va portar la portaveu del PP a Girona, Concepció Veray, a reaccionar el mateix dia: «Queda clar que el "nou" país idílic que diuen voler construir alguns es sustenta en el sectarisme i la marginació d'aquells que no pensem com ells». Veray va demanar a CiU, PSC i ERC que «no entrin en el joc brut que la CUP vol instal·lar a l'ajuntament».