Mig centenar d'empreses i 370 alumnes van participar ahir en els dos networkings que es van organitzar a la fira Girocamping per posar en contacte empresaris del sector turístic i estudiants de la Universitat de Girona i de l'Escola d'Hostaleria i Turisme. Les dues trobades es van dur a terme a petició de les mateixes empreses, que estan treballant per configurar les seves plantilles de cares a la temporada turística. A banda dels networkings, també es va celebrar un workshop entre responsables dels càmpings gironins i les empreses proveïdores del sector que col·laboren amb l'Associació de Càmpings de Girona, que és qui organitza la fira.

D'altra banda, ahir es va presentar davant dels empresaris del càmping un estudi tècnic, encarregat pel sector i elaborat per una consultoria alemanya, que confirma el bon posicionament dels càmpings catalans a Europa. L'informe fa una comparativa amb els seus competidors: França, Itàlia i Croàcia. A més, dóna eines al sector per continuar mantenint el nivell d'excel·lència. Segons informen des de l'associació, els càmpings són conscients que no poden abaixar la guàrdia i han de continuar fent inversions importants i seduint el visitant amb noves experiències per no perdre la situació privilegiada que tenen en aquests moments.

Aquesta quarta edició de Girocamping compta amb 139 expositors i s'ha marcat com a principal objectiu captar el turisme de proximitat. En aquesta ocasió compten amb un 50% més d'empreses franceses que l'any passat, i de moment està essent un èxit. De fet, la zona d'exposició s'ha ampliat en 1.500 metres, de manera que s'ocupen els 5.000 metres quadrats que hi ha dins del Palau Firal i 2.800 més a l'exterior, on es poden veure dues carpes amb autocaravanes, caravanes i accessoris de càmping.

D'altra banda, dijous a la nit es va donar el premi Jaume Genover a Josep Albert Banús, propietari del Càmping Internacional Calonge, en un acte que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.