El món taurí gironí està de dol per la mort del bon amic Pere Geli Bosch. Se n'ha anat deixant una forta empremta en el món dels cavalls i dels toros, les seves dues grans passions que va saber conjuntar i que avui volem recordar.

Pere Geli va rebre la forta influència de l'ambient taurí que es vivia a la Girona dels anys seixanta i va iniciar-se en l'aventura del toreig a cavall a les places de Girona, Figueres i Olot. Va viure sempre amb apassionament el món del cavall, dominava com ningú la munta a l'anglesa i a l'espanyola, havia practicat el salt d'obstacles i va ser molts anys l'encarregat del servei d'agutzils i arrossegament dels toros morts a la lliça gironina.

Geli seguia amb un desmesurat interès les actuacions dels principals toreros a cavall que participaven a les curses de la plaça de la Devesa. La possibilitat de filmar les actuacions de rellonadors com Angel Peralta, Luis Miguel Arranz, Antonio Ignacio Vargas, Joaquín Moreno de Silva,... suposava per en Pere una interessant font d'estudi, aprenentatge i motivació.

Amb el sobrenom familiar d' «El Valent», utilitzat des de tres generacions, va debutar com a torero a cavall a la plaça de braus de Girona l'any 1972. Ho va fer participant en el tradicional festival taurí que se celebrava amb motiu de les Fires de Sant Narcís. El van acompanyar, torejant a peu, Joaquín Sendra «El Letrao», Joaquin Vicens «El Chapas» i José Salvador «El Empresario». Com a director de lídia d'aquest festival va actuar el matador de toros figuerenc Enrique Patón. Pere Geli «El Valent» va sorprendre l'entesa afició gironina amb una lloable actuació en la qual va mostrar una gran seguretat a l'hora de clavar els diferents ferros al brau.

L'èxit del seu debut al rèdol gironí incrementa la seva vocació taurina. Durant l'estiu de l'any segu?ent toreja, a mode d'entrenament, amb els rellonadors AntonioIgnacio Vargas i Joaquín Moreno Silva a la plaça de Girona. I aquest mateix any, torna a participar en el festival de fires que, curiosament, va repetir el mateix cartell que en l'edició anterior.

En aquesta segona intervenció, Pere Geli talla una orella després de practicar un elegant i artístic toreig damunt dels cavalls Minuto, Mandarina, Tralla i Rayo, aquest darrer un corser del recordat aficionat Damià Feixas.

A la temporada de 1974 debuta professionalment a la plaça de Girona en una jonegada que es va esdevenir el 15 de setembre i que va cloure el curs taurí. En aquesta cursa va lidiar un jònec de capa negra de la ramaderia de Manuel González Mateos de Salamanca. Un brau complicat i amb sentit que li va posar molt difícil la seva tasca. Geli va saber resoldre amb solvència el perillós joc del toro i va fer una meritòria feina que va ser guardonada amb una volta a la sorra.

El 22 de juny de 1975 veu anunciat el seu nom en els cartells juntament amb els rellonadors Ricardo Torres «Bombita» Luís Miguel Arranz i Rafael Gutierrez Campos en una cursa dedicada exclusivament al toreig a cavall que s'organitza a la plaça de Girona.

No es va poder lluir amb el brau de Benjamín i Blanca Vicente que va lidiar en solitari per la mansuetud exhibida pel bicorne. En la seva intervenció conjunta amb Bombita van poder passejar un apèndix. Aquest mateix any, Pere Geli participa en el festival que se celebra a Olot i que organitza la Penya Taurina La Garrotxa.

L'any 1978 actua sense massa sort en un festival taurí a la plaça de Figueres juntament amb Cipriano López «El Espontáneo», Antonio Poveda i el torero de Cantallops, José Salazar.

Pere Geli considerava Curro Bedoya, com el millor genet, Álvaro Domecq i a Manuel Vidrié com els millors rellonadors i Indiano de la quadra de Rafael Peralta com el millor cavall.

L'any 2010, la Generalitat li va atorgar la Medalla de l'esport en reconeixement de la seva entrega i dedicació al món dels cavalls.

Descansa en pau, amic Pere!