Les oficines d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter han rebut en les últimes setmanes moltes sol·licitiuds d'informació de clients del servei relatives a l'oferta que fa una determinada societat per fer anàlisis de l'aigua de consum a l'interior dels habitatges. Aquesta suposada empresa fa una pretesa analítica per intentar convèncer el ciutadà que l'aigua de consum públic no reuneix les garanties de qualitat i potabilitat per tal de vendre equips i productes. L'empresa d'Aigües de Girona ha volgut alertar que es tracta d'una pràctica impròpia d'un servei públic i que obeeix a interessos estrictament comercials.

Així doncs, des de l'empresa d'aigües neguen tenir cap tipus de relació amb aquesta empresa, que utilitza un nom molt similar al seu i l'acusen d'utilitzar pràctiques poc ètiques com a eix d'una campanya comercial. Segons indiquen, l'aigua que subministra el servei municipal és de gran qualitat i reuneix totes les cracterístiques sanitàries i de qualitat que regula la legislació vigent, i que no requereix en absolut d'equips que modifiquin o alterin les seves característiques. Per això, assenyalen que no venen equips de tractament d'aigües ni fan anàlisis in situ als domicilis particulars, i que tampoc fan campanyes comercials de cap tipus.

Així doncs, des de l'empresa assenyalen que els clients d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià poden estar «completament tranquils»?per l'aigua que els arriba a través de la xarxa pública, ja que no precisa cap tractament abans de ser consumida.