L'Ajuntament de Girona ha adjudicat a l'empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones la primera fase d'urbanització de la plaça Josep Pallach per 248.757 euros. L'adjudicatària va presentar la millor oferta entre les 25 que van plantejar una proposta. El preu de sortida era de 339.832 euros (IVA inclòs). Un cop comencin els treballs, la durada de l'obra serà d'uns cinc mesos.

En aquesta primera fase està previst impermeabilitzar el terra per acabar amb les filtracions que afecten un aparcament soterrani i es renovarà el paviment. D'altra banda, s'ordenaran els accessos de vianants i de trànsit rodat, ja que s'instal·larà una pilona per regular l'entrada. Finalment, es millorarà la il·luminació i se substituirà part del mobiliari urbà, inclosos els bancs, les papereres i els jocs infantils. Tot plegat és fruit d'un procés participatiu amb els veïns.

En una segona fase s'haurà de debatre amb els veïns si s'adequa un espai polivalent per fer-hi diferents tipus d'activitats, tal com s'ha plantejat en diverses ocasions. La plaça està situada entre els carrers Migdia, Creu, Joan Maragall i Maluquer Salvador.