La muralla és, sens dubte, un dels atractius turístics més destacat de la ciutat de Girona. Molts visitants la inclouen en la seva ruta per la ciutat, des d'on gaudeixen de vistes privilegiades. Des de fa uns dies, però, també veuen muntanyes de deixalles a les diferents papereres que hi ha a la muralla, sobretot en el tram entre el Jardí de la Infància i el campus del Barri Vell de la Universitat.

S'hi aprecien tota mena d'escombraries. Hi ha ampolles d'aigua, llaunes i tetrabricks de refrescos, gots de de cafè per emportar, embolcalls de galetes, papers i bosses de plàstic, entre altres. Moltes d'aquestes restes són de menjar o de beure, possiblement de turistes que un cop acabada la consumició han intentat deixar les restes on bonament han pogut per no llançar-la a terra. Passa en més d'una i més de dues papereres i des de fa més d'un i dos dies. De fet, són les mateixes deixalles d'un dia per l'altre, tal com ha pogut comprovar aquest diari. Per tant, ningú les recull.

En més d'una torre hi ha cartrons grans, sinònim que hi han dormit persones sense sostre. N'hi ha que hi són des de fa diversos dies. En una de les torres fins i tot hi ha restes de dues fogueres. Probablement, els que hi van passar la nit tenien fred i van decidir fer petits focs. Les flames han acabat afectant una de les parets de pedra de la muralla, que ha quedat ennegrida. En general, el passeig per la muralla és prou net a banda d'algunes fulles que s'hi han quedat reposant, empeses pel vent. També s'hi veu algun excrement, suposadament de gos. Antigament hi havia pintades i escrits que s'han anat esborrant i que ara pràcticament són imperceptibles.

Un punt a part és el forat que hi ha al costat d'una de les torres de la muralla, que algú fa servir de lavabo. Els excrements acaben daltabaix, en un racó mig amagat entre la gespa del passeig de Fora Muralla. També hi ha, trencades o obertes, algunes tapes de caixetes incrustades a la paret de la muralla que donen accés a canonades d'aigua per endollar-hi màne?gues. La maneta que permetria l'arribada d'aigua està bloquejada per un cadenat.