El Club Bàsquet Salt va ser fundat l'any 1972 i actualment compta amb uns 260 jugadors repartits en 23 equips, que entrenen al pavelló municipal. Mateu Torrent n'és el president des de fa nou anys.

Què significa per a vostès aquest reconeixement?

És una cosa molt important de cara al club, que fa anys que treballa pel poble. Hem implicat molta mainada i joves i és molt bonic que com a mínim tinguem una mica de valoració. Ens fa molta il·lusió, no ens ho esperàvem. Teníem l'esperança, perquè intentem fer la feina ben feta, però no estàvem segurs d'aconseguir-lo.

Quins valors promouen des del Club?

Nosaltres intentem agafar mainada petita i ensenyar-los, educar-los, que ho aprenguin tot sobre el bàsquet. Volem que vagin creixent i estimin el bàsquet i el poble, que se sentin d'aquí. Tenim alguns jugadors que vénen de fora i volem que se sentin com a casa, que estiguin bé.

L'esport és una fórmula d'integració?

Molt. Perquè d'aquesta manera hi ha nois que no estan pel carrer, sinó que passen força hores aquí, vénen a entrenar tres hores per setmana, a veure els grans... és una manera d'educar. És gent que potser, si no, estarien pel carrer, i en canvi vénen al pavelló, prenen una cola-cola i estan a gust.

A banda del món del bàsquet, són també una referència a nivell de poble.

Nosaltres intentem tot el que podem, o que ens deixen! Participem en les barraques, organitzem torneigs, fem un casal d'estiu, per Sant Jordi posem una parada de roses... no tot està relacionat amb el bàsquet, però volem que la gent s'impliqui i vingui a ajudar-nos.

El bàsquet queda en segon terme respecte al futbol?

A Salt tenim sort que no hi ha gaire futbol, el bàsquet és gairebé el primer. Som l'entitat esportiva que acull més gent: entre 500 i 600 persones vénen a veure els partits dels equips grans.

Compten amb la implicació dels pares?

Sí. Els de junior cap avall estan molt implicats. De junior cap amunt ja són més grans i no s'hi impliquen tant. Però ho intentem.

Estan satisfets amb les instal·lacions esportives, o caldrien millores?

No són perfectes, però estan bé. Amb la mainada que tenim, l'espai ens queda petit, necessitaríem més pistes. Amb 23 equips és molt difícil encabir-los a tots, i hem d'escurçar horaris, fer entrenaments a última hora de la nit... ens hem d'arreglar amb el que tenim. L'any que ve segurament agafarem algun col·legi més i farem algun equip més, per això hem de negociar amb l'Ajuntament per veure si ens donen alguna idea. Hi ha un terreny abandonat a darrere del pavelló i ens agradaria que s'hi fessin algunes pistes, encara que fossin a l'aire lliure. Però no sé si ens en sortirem.