L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, va marxar del ple abatut. Però no s'ha rendit. Manté que un alcalde d'una ciutat com Girona ha de tenir un salari adient a la categoria de la ciutat. Just acabada la sessió plenària, el batlle es va tancar al despatx d'alcaldia amb l'equip de govern. Després de totes les picabaralles internes, sembla que tornen a fer pinya. La trobada va servir per buscar tranquil·litat, fugir dels mitjans de comunicació i allunyar-se de qualsevol temptació de trobar-se amb algun regidor de l'oposició.

La pressa per convocar el ple no era per aconseguir un sou o reordenar els càrrecs de confiança sinó per aprovar la resta del cartipàs (crear l'àrea de Sostenibilitat amb Carles Ribas de tinent d'alcalde o delegar la regidoria de Cultura al mateix Ribas i Turisme a Glòria Plana, entre altres). La designació del sou o l'eliminació d'un assessor i del gerent pot esperar i, de fet, es pot aprovar fins i tot en qualsevol ple ordinari futur si finalment l'equip de govern troba un suport.

Per ara l'equip de govern té diferents idees sobre la taula. Una passa per refer ponts amb Esquerra, tot i que en el ple es van creuar molts retrets per una suposada manca de diàleg. També hi ha l'opció d'acostar-se al PSC. El govern no veu malament moltes de les prioritats socials dels socialistes i aquests darrerament han afluixat la pressió que en altres plens fins i tot va arribar a semblar extrema.

Una tercera opció passaria perquè el batlle acabés decidint treballar com a alcalde a temps parcial. Això voldria dir que d'alcalde cobraria poc més que els diners de les assistències a reunions (entre 20.000 i 28.000 euros) però que a més tindria feina. Ell té plaça de funcionari a la Generalitat i podria tornar a treballar-hi en algun càrrec tècnic. Això significaria, per exemple, que als matins treballaria a l'edifici del govern català i a la tarda faria d'alcalde a l'Ajuntament.