Albert Ballesta fa bé. Ascendir del número 19 a alcalde només perquè has sigut ungit pel dit d'aquell qui és incriticable ja que és de Girona i molt simpàtic, és un tren que passa un cop a la vida. Sabent això, el que cal és enfilar-s'hi en marxa i mirar que el trajecte, per curt que sigui, sigui en primera classe i profitós. Tan profitós com 75.000 euros anuals, i tant de bo poguessin ser més per tenir encara millor record del viatge. Què importen les crítiques. Des del cim del món se senten molt llunyanes i 75.000 euros ajuden a amortir-les. Gairebé es confonen amb elogis.

Ara bé, potser no calia que deixés el seu predecessor i ara president català com un penques. La proposta de Ballesta d'eliminar un càrrec de confiança i el de gerent per estalviar a la ciutat 100.000 euros anuals i que el seu augment de sou sigui menys onerós, el que realment significa és que aquests dos càrrecs eren inútils. I si l'anterior alcalde i ara molt honorable Puigdemont els mantenia és perquè o ell també ho era, o perquè no li importava gastar 100.000 euros dels ciutadans si era per afavorir els de la seva corda, o perquè senzillament, com els alcaldes que dibuixa Eduardo Mendoza en les seves novel·les, només se sentia realitzat quan gastava com un bandarra. Cap de les tres hipótesis són tranquil·litzadores per als catalans, que ara tenen Puigdemont de president i amb més cabals públics a l'abast de la mà.

Ballesta demostra ser honrat deixant Puigdemont com un papanates malgrat ser qui l'ha col·locat a la trona. Un altre li deuria obediència eterna, però ell ha preferit revelar als ciutadans que l'actual president dilapidava els diners.

Fa poc que ha arribat a l'alcaldia però ja ha après que els gironins estem sempre disposats a pagar el que ens diguin i que tenim assumit que allò que paguem mai, mai, mai no revertirà en res que beneficiï la ciutat. Tenint això en compte, una vegada estalviada aquesta morterada, calia buscar-li un destí que confirmés que els gironins a més de submisos són idiotes. I quin millor que apujar-se el sou?