Un mosso fora de servei ha sorprès dos lladres quan provaven d'entrar a un pis de Girona fent servir el mètode de la radiografia. Els delinqüents utilitzen plàstics durs -d'aquí ve el nom- i els passen entre el marc de la porta i el pany per aconseguir obrir-la. En aquest cas, els lladres eren dos joves de 20 i 22 anys que, després de forçar l'entrada d'un bloc del carrer Bassegoda, provaven de fer el mateix en un dels habitatges del primer pis. Gràcies a l'alerta de l'agent, una patrulla els va poder atrapar in fraganti. A més d'aquesta temptativa, als nois se'ls imputen dos robatoris més (en aquest cas, consumats). A finals de gener, van entrar en dos habitatges de Girona i Salt, d'on es van emportar diners i joies.

Els mossos que van arribar al lloc dels fets es van endur els dos joves emmanillats cap a comissaria. Allà, la policia els va poder relacionar amb dos robatoris més. Havien tingut lloc a dos domicilis de Girona i Salt els dies 25 i 29 de gener, i en tots dos casos, els lladres per entrar havien fet servir el mètode de la radiografia. De dins dels pisos, se n'havien endut diners i joies.

Els detinguts, que tenen antecedents, han passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d'Esquadra han aprofitat aquesta detenció per reforçar els consells de seguretat. La policia demana que, sempre que se surti de casa, es passi la clau al pany (perquè d'aquesta manera, el mètode de la radiografia no és efectiu). A més, en el cas dels blocs de pisos, també demanen que es tanqui la porta principal d'accés amb clau.