La portaveu d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, va acusar CiU d'estar-se movent «per interessos particulars» i va lamentar que hagi prioritzat l'acord amb PP i Ciutadans en lloc d'entendre's amb el seu grup. En aquest sentit, Roca va subratllar la «hipocresia» que suposa «presentar-se com el govern de la capital de la independència i pactar amb els que són radicalment contraris al procés».

Roca va explicar que, dimarts a primera hora del matí, es va reunir amb el govern per avançar-los la seva proposta de cartipàs, que poc després presentarien en roda de premsa. D'aquesta proposta, tanmateix, Roca diu que només en van obtenir una «acusació de rebut» i que CiU «no ha intentat negociar absolutament res».

Respecte a les declaracions públiques que va fer ahir CiU, Roca va lamentar que es fessin rodes de premsa «per intentar tapar el pacte amb la dreta espanyolista carregant» contra el seu grup. En aquest sentit, la representant republicana va afirmar que des d'ERC-MES sempre han estat oberts a parlar de la seva proposta i va lamentar que el govern «prioritzi els salaris i els càrrecs a les pròpies conviccions i al país».

Una proposta «assumible»

En aquest sentit, la portaveu republicana va recordar que la seva proposta incloïa una reducció dels càrrecs de confiança i del salari de l'alcalde, que considerava «plenament assumibles» pel govern. En canvi, va lamentar que el pacte amb PP i Ciutadans no modifica el nombre d'assessors i manté el salari de l'alcalde «pràcticament intacte». «Tot això ens fa pensar que el govern s'està movent per interessos particulars i no de ciutat o de país», va afirmar.

Pel que fa al procés independentista, Roca va afirmar que CiU «no pot presentar-se com el govern de la capital de la independència i pactar amb els que són radicalment contraris al procés». La portaveu republicana ho va qualificar d'«hipocresia política» i va recordar que recentment s'ha viscut un episodi similar amb la votació de la moció sobre la Fundació Princesa de Girona, que CiU va permetre aprovar per després anunciar que no pensava complir-la. «Fets i no paraules», va demanar Roca, tot afegint que, amb ERC-MES, ni el PP ni Ciutadans tindrien cap influència al govern de la ciutat.