La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va considerar ahir que Girona ha de tenir un govern que estigui centrat en l'acció política i la gestió dels serveis públics, més que no pas pendent «dels salaris del cartipàs». En aquest sentit, va lamentar «l'espectacle» al qual la ciutadania ha assistit durant les darreres setmanes.

Paneque va mostrar la seva oposició al cartipàs per diversos motius, inclòs el salari de l'alcalde. La portaveu socialista va considerar que el salari del màxim representant municipal no hauria de ser objecte de debat perquè «tothom hauria hagut de pensar en retribucions raonables», i no excessives, com opina que és el cas. «Girona hauria de tenir un equip de govern que gestionés el diner públic fins i tot amb més cura que si fos el seu», va indicar.

Per a Paneque, l'alcalde hauria de tenir una retribució «digna i raonable» d'acord amb la seva responsabilitat, sense ser excessiva. «Si això s'hagués aconseguit, aquest ple hauria estat de silenci i no hauríem escoltat el soroll estèril que hem hagut de sentir», va valorar.

Pel que fa a ERC, li va demanar que escolti la proposta de CiU per entrar al govern, ja que «no pot anar presentant propostes de cartipàs des de l'oposició i Girona necessita un govern en majoria i un projecte de futur clar». En aquest sentit, la portaveu del PSC va ?qualificar de «lamentable»?la situació de «transició» en què es troba la ciutat i va ?criticar la «soledat» i «debilitat» de l'alcalde. ddg girona