Potser només és una coincidència que ningú podia preveure ni evitar però resulta que l´organisme autònom de la Diputació encarregat de la gestió de tributs, la Xarxa Local de Municipis (Xaloc), ha adjudicat un contracte per valor de 801.003,14 euros (IVA exclòs) a l´empresa Coordinadora de Gestión de Ingresos SA (CGI), on treballa qui va ser l´apoderat de GRS Arc Local, Josep Maria Franch Carcereny, detingut el 14 de febrer de 2013 en l´operació Manga del Servei de Vigilància Duanera per les seves implicacions en una presumpta trama corrupta dedicada a l´obtenció de contractes de les Administracions Públiques, principalment vinculades a Convergència.

Es tracta d'un servei d'atenció telefònica es va licitar dues vegades. En la primera ocasió va quedar exclosa l'única empresa que s'hi havia presentat perquè no reunia «l'experiència professional mínima requerida». En la segona licitació es van presentar tres empreses: dues van quedar excloses i només CGI va poder seguir en el procediment, obtenint el substanciós contracte el 13 d'octubre de 2015. Xaloc nega que aquesta adjudicació tingui a veure amb el fet que l'exapoderat de GRS Arc Legal estigui vinculat a CGI i afegeix que «no se li va deixar posar els peus» a les oficines de l'organisme quan havia de fer la formació dels treballadors.

Les investigacions del Servei de Vigilància Duanera sobre el cas Manga van posar de manifest com els responsables de Xaloc estaven aprofitant els seus contactes polítics per aconseguir que l'organisme autònom els adjudiqués contractes. Més informació a l'edició de paper de demà.

Tota la informació a l'edició en paper de Diari de Girona de dijous