L´acord de CiU amb PP i Ciutadans manté el cartipàs proposat per l´equip de govern amb un únic canvi: l´alcalde cobrarà uns 73.000 euros (que era el sou que percebia anteriorment el gerent) en lloc dels 75.000 que proposava Albert Ballesta. A canvi, PP i Ciutadans han aconseguit el compromís de l´equip de govern de tirar endavant alguns dels projectes que veuen prioritaris per a la ciutat. En el cas del PP, es tracta de desencallar d´una vegada per totes la reforma de l´antic cinema Modern, estudiar la possibilitat de fer una seu de la policia local a la zona de Santa Eugènia-Sant Narcís-Can Gibert del Pla, fer un pla estratègic de turisme, comerç i cultura i celebrar un ple anual sobre l´estat de la ciutat, entre moltes altres coses. Per part de C´s, s´ha aconseguit el compromís de millorar les variables de càlculs dels pressupostos participats, l´adaptació de parcs infantils per a criatures discapacitades i millorar la llera de l´Onyar al carrer del Carme per tal de dinamitzar la zona.

Igual que va fer CiU, PP i Ciutadans van defensar l´acord de cartipàs tot recordant que es tracta d´un acord puntual per tirar endavant la ciutat i que en cap cas suposa un pacte de govern estable. Els dos partits van assegurar que han actuat amb «responsabilitat» i «rigor» i van recordar que això no vol dir que acceptin el marcat perfil independentista que té el govern. De fet, la regidora del PP, Concepció Veray, va advertir que seguiran demanant a Ballseta que abandoni la línia sobiranista i no permetran que es traspassin certes línies vermelles. La popular és la que ha aconseguit més coses amb el pacte, ja que ha obtingut també el compromís de recuperar el diàleg amb l´Agència Catalana de l´Aigua per la reforma de la plataforma de la plaça Catalunya; fer un calendari per als plans de dinamització comercial per als diferents barris de la ciutat; revisar les polítiques d´ocupació; tirar endavant els plans especials del sector Est,les Pedreres i Sant Narcís i exigir a la Generalitat que pagui els vuit milions de deute que té amb Girona el més aviat possible.

Des de Ciutadans, Míriam Pujola va explicar que el seu partit no està d´acord amb tot el cartipàs, però creu que «en general, és positiu», ja que el sou de l´alcalde ja no serà el màxim que permet la llei i Girona tindrà un batlle amb dedicació exclusiva.

De fet, cap dels dos partits va fer bandera del sou, que sí que havien criticat partits com ERC-MES o la CUP. En aquest sentit, la regidora Maria Àngels Planas va recordar que el sou s´havia de posar sí o sí, ja que Carles Puigdemont no en tenia, i va lamentar la «demagògia» feta amb aquest tema.