L'Hotel Històric, que ha estat el centre de la polèmica, va declinar ahir fer qualsevol tipus de declaració. Pel que desprenen els seus responsables s'entén que estan molestos i sorpresos per la decisió de l'Ajuntament i l'aparició d'aquesta llei de culte que és el que validarà el so nocturn de les campanes.

Des d'un primer moment, han mantigut que ells no van demanar el silenci de les campanes, sinó que es complís la normativa. Això significaria que respectessin el màxim permès de decibels, fixat en uns 40 decibels. Passaria, per exemple, per reduir el so de les campanes. Es tracta d'una mesura que no es pot fer al moment perquè actualment el funcionament només permet que sonin al volum que ho fan o que s'aturin i no toquin, que és la mesura per la qual va optar el Bisbat. Un informe del mateix Ajuntament assenyalava que el so arribava a superar el llindar en 14 decibels.

Sobre la possibilitat d'acabar portant el tema als jutjats, els responsables de l'establiment també declinen posicionar-se, tant quan se'ls hi pregunta si ho descarten com si hi aniran. Una resposta que bé podria dir que encara estan estudiant si legalment la seva reivindicació pot arribar a bon port.

Obres d'ampliació

Precisament, l'establiment hoteler ha iniciat unes obres d'ampliació que han de durar entre un i dos anys. Els treballs comporten algunes afectacions en el trànsit, ja que es talla el trànsit un quart d'hora entre dos i tres dies a la setmana per recollir runa. Tant les noves habitacions com les que ja hi ha disposen d'un vidre molt gruixut amb «atenuació acústica».