La municipalització del control de les zones blaves i verdes d´aparcament a Girona encara arrossse­guen alguna problemàtica. Els sensors que permetien saber quantes places hi havia lliures en diferents punts de la ciutat estan desactivats pel conflicte amb l´empresa Setex- Aparki, que gestionava aquest servei. Un cop acabat el contracte de dos anys, va decidir no tirar endavant l´opció de pròrroga per dos anys més.

La firma madrilenya va acceptar descontenta la decisió de l´Ajuntament i la seva marxa va causar alguns problemes. De fet, Setex, enmig del conflicte per la concessió del contracte havia admès que si no se li prorrogava el contracte dos anys més, no amortitzaria les inversions. Tot i això, el consistori va assenyalar que l´empresa no demanaria cap compensació.

L´inconvenient que es va fer més evident el mes de gener va ser la impossibilitat de pagar amb targeta i per mitjà de l´aplicació per telèfons mòbils, ja que el software depenia de l´empresa. L´Ajuntament va haver de reiniciar tot el sistema pràcticament a cada un dels prop de 150 punts de pagament distribuïts a la ciutat. Durant diversos dies, vistos els problemes que tenien els conductors per pagar, ja que molts no tenien monedes, l´Ajuntament va decidir no posar multes a aquells que no treien el tiquet del comprovant de pagament.

Però el sistema de pagament no és l´únic conflicte. Els sensors es van desactivar l´1 de gener amb la municipalització del servei i encara no s´han activat. Al mig hi ha novament el conflicte entre l´Ajuntament gironí i l´empresa.

La polèmica

En tractar-se d´una actuació que Setex-Aparki va oferir com a millora per aconseguir l´adjudicació del contracte ara està en litigi què passa amb els aparells. L´empresa considera que són propietat seva però l´Ajuntament manté que és Setex qui els va oferir.

Tot plegat, ha generat diferents dubtes de si cap de les parts destensa la corda. Hi ha l´opció de comprar a preu baix tota la instal·lació però si no hi ha acord, també es podrien deixar els sensors a terra i els panells informatius i esperar que Setex els traiés si els vol recuperar. En total hi ha 180 sensors.