La rehabilitació de la façana de les Naus Guixeres de Salt serà la principal inversió de l'Ajuntament per a aquest 2016. L'equip de govern (ERC i IPS-CUP) portarà a aprovació dilluns un pressupost que ascendeix a 24,37 milions d'euros, i que de moment ja compta amb el suport del PSC i Canviem Salt. La xifra destinada a inversions se situa en 295.000 euros.

Tal i com ha succeït en els darrers anys, part del pressupost s'encamina a reduir el deute, tot i que també vol garantir «uns serveis òptims». La rehabilitació de la façana de les Naus Guixeres és l'única inversió destacable per a aquest 2016, ja que la segona inversió més alta, 38.220 euros per a uns terrenys, serveix per pagar una adquisició que ja estava feta.

D'altra banda, el pressupost reforça l'equip humà de l'àrea de serveis informàtics, ja que s'ha començat el treball intern dins la plataforma d'expedients electrònics. El consistori espera que aquest servei pugui estar ben aviat a disposició de la ciutadania. En general, la despesa de personal -que suposa el 38,4% del pressupost- incrementarà respecte l'any passat perquè s'ha consignat la devolució del 50% de la paga extraordinària de desembre de 2012, s'han augmentat un 1% les retribucions tal com preveu la llei i s'ha consignat personal contractat per programes concrets, com ara un tècnic de medi obert en el marc del projecte «Juguem».

D'altra banda, Salt recuperarà el projecte de la Fundació del Futbol Club Barcelona adreçat a la mainada i s'augmentaran les transferències al Consorci de Benestar Social i el Centre de Distribució d'Aliments.