Tres menors arrestats a Girona per robar amb el mètode conegut com scalping en caixers automàtics quan la víctima treia els diners. El mètode utilitzat pels lladres consisteix a utilitzar mitjans de distracció, com situar papers a la pantalla del caixer en el moment d'efectuar el reintegrament per tal de cridar l'atenció de la víctima, creant confusió per sostreure-li els diners en el moment en què els bitllets surten del caixer.

Els tres són multireincidients i els van enxampar els Mossos després que intentessin fer l'engany en un caixer del carrer Joan Maragall però després d'investigar han pogut constatar que s'haurien produït dos furts més a caixers de dues entitats bancàries de la ciutat. Els tres menors d'edat van quedar detinguts com a presumptes responsables de tres delictes de furt, un d'ells en grau de temptativa. Estan pendents de declarar davant la Fiscalia de Menors. A un d'ells li constava una ordre de detenció judicial de la Ciutat de la Justícia de Barcelona per comparèixer davant l'autoritat judicial corresponent.

El succés que va permetre la detenció dels menors es remunta pels volts del migdia de dijous quan els Mossos van saber que s'havia produït una temptativa de furt en un caixer de Catalunya Caixa del carrer Joan Maragall.

Els fets havien succeït quan un treballador de l'entitat es trobava efectuant una transacció de 500 euros al caixer. En aquell moment tres joves se li van acostar, i posant un paper a sobre la pantalla, van intentar distreure'l per tal de sostreure-li els diners. El treballador, que es va adonar de l'engany, va cancel·lar ràpidament l'operació i va fer fora del caixer als tres nois que van marxar ràpidament del lloc.

Els Mossos van fer recerca i els van trobar entrant a peu a l'estació de tren de Girona. Els van detenir i en l'escorcoll els van intervenir dues gorres de llana i dos papers tipus foli que estaven doblegats en quatre talls i que utilitzaven per distreure les víctimes dels furts.

Els Mossos recomanen que a l'hora de treure diners dels caixers automàtics s'estigui molt alerta.