CiU de Girona encara no té els suports necessaris per aprovar el sou de l'alcalde i la modificació dels càrrecs de confiança. El ple de cartipàs se celebrarà divendres a la tarda i alguns punts de l'ordre del dia no s'hauran de votar, sinó només donar-ne compte. Es tracta de tot allò que fa referència a la modificació de l'organització municipal i que no comporta canvi en els sous, com ara la creació de la vicealcaldia, les noves atribucions de Cultura i Turisme o la creació d'una nova tinença d'alcaldia. Sí que s'hauran de votar, en canvi, el sou de l'alcalde, la modificació dels càrrecs de confiança, el canvi d'hora del ple, la delegació d'algunes competències del ple, que passaran a la junta de govern i el nomenament de representants municipals en organismes i institucions públiques, entre d'altres.

Maria Mercè Roca · Portaveu d'ERC-MÉS · «Hi ha coses que no veiem clares, com per exemple el sou de l'alcalde»

ERC-MES és la principal esperança del govern, però encara no ha decidit què farà. Després d'una primera reunió, els republicans avisen que hi ha alguns aspectes que no veuen «gaire clars», com el sou de 75.000 euros bruts anuals que es vol posar l'alcalde, Albert Ballesta. També els generen dubtes els càrrecs de confiança. De moment alerten que estan «lluny» del sí, però avui s'han de tornar a reunir.

Laia Pèlach · Portaveu de la CUP · «Condiciona l'organització municipal a temes interns de partit més que no pas a criteris de bona gestió de la ciutat»

La CUP-Crida per Girona ho té clar:?«No hi ha cap canvi substancial en el cartipàs que ens faci votar a favor, sinó al contrari», explica, Laia Pèlach. Per als cupaires, la nova organització, inclosa la creació de la vicealcaldia, està «supeditada» a interessos partidistes i respon al pacte que van fer perquè Ballesta pogués accedir a l'alcaldia. «Aquesta no ha de ser la manera de funcionar, perquè el govern el servir la ciutat i no fer equilibris interns», demana. A més, critica que l'Ajuntament sembla «una repartidora de càrrecs de confiança» i que tot plegat es redueix a quotes de poder. Finalment, Pèlach també critica el sou de l'alcalde, que augmenta «considerablement» respecte el d'Anna Pagans en un moment que «el context no va en aquest sentit».

Sílvia Paneque · Portaveu del PSC · «El sou de l'alcalde és excessiu. Diuen que estalvien 25.000 euros, però és un estalvi irrisori comparat amb la despesa del govern i els càrrecs de confiança, que és d'un milió anual»

El PSC va presentar a Ballesta deu propostes per a qüestions cabdals de la ciutat, com ara ocupació, cosir l'escletxa social i el foment del comerç de proximitat, entre altres. Sílvia Paneque, però, diu que no han rebut resposta i per això votaran en contra. El PSC valora positivament que hi hagi una regidoria de Cultura -tot i pensar que el seu responsable, Carles Ribas, potser no és el perfil més indicat-, però no entén la figura del vicealcalde. «Això és un acord intern entre Convergència i Demòcrates que en cap cas s'hauria de visualitzar al cartipàs», lamenta Paneque. D'altra banda, veu «excessiu» el sou de Ballesta i creu que l'estalvi de 25.000 euros per les retallades en els càrrecs de confiança és «irrisori».

Manuel Vázquez · Portaveu de Ciutadans · «S'ha fixat el sou al màxim en uns moments en què el de la ciutadania està al mínim»

Per a Manuel Vázquez, regidor de Ciutadans, els 75.000 euros que percebrà l'alcalde són un sou massa alt. «No és que no se'l mereixi, però la ciutadania ho està passant molt malament i s'ha de ser coherent», indica. Tot i això, agraeix que el govern estalviï 25.000 euros gràcies a la reducció dels càrrecs de confiança. De moment, el seu vot serà negatiu, però assegura que estan disposats a negociar.

Concepció Veray · Portaveu del PP · «Més que el sou, tot i que s'ha passat de frenada, em preocupa la reorganització d'un govern que encara haurà de treballar tres anys»

Per a la portaveu del PP, Ballesta s'ha «passat de frenada» amb el seu sou, però el que més la preocupa és la reorganització del govern. Per exemple, lamenta que Cultura i Turisme siguin només regidories delegades d'alcaldia, ja que haurien de ser els «nuclis centrals» de la dinamització i recuperació econòmica de la ciutat. Per a Veray, es podria haver creat una nova àrea que les engloblés i posar com a coordinador el nou tinent d'alcalde, Carles Ribas. En canvi, lamenta que finalment es mantinguin separades l'una de l'altra. Pel que fa al gerent, creu que amb un alcalde dedicat al 100% a la ciutat és una figura «prescindible», però creu que convertir-lo en assessor de Cultura «no és de rebut». Finalment, també critica que es creï la vicealcaldia per l'acord de Convergència i Demòcrates.