La Fundació Llibreria les Voltes de Girona presentarà una moció perquè Muriel Casals tingui un carrer a Girona. En concret, la proposa es debatrà el 14 de març i la idea és substitueixi el del Paseig General Mendoza. Es tracta d'un vial central que connecta la plaça Catalunya amb la Rutlla resseguint el riu Onyar.

La petició de la Fundació es fonamenta en el fet que Muriel Casals formava «part dels imprescindibles, és a dir, dels que "lluiten tota la vida"», en favor de Catalunya amb uns «valors que ens cal fer nostres com l'honestetat, la coherència i la senzillesa». L'argument per retirar el nom de General Mendoza del nomenclàtor es deu a la seva actuació contrària «als interessos de la població gironina» durant la guerra del Francès.

En una conferència de l'any 2008, l'historiador i polític gironí Lluís Maria de Puig, va pronunciar una conferència dins dels actes del bicentenari i va assenyalar que no tenia sentit que la ciutat continués dispensant un tracte d'amic homenatjat a algun dels protagonistes menys exemplars d'aquell episodi».

La Fundació Llibreria les Voltes de Girona ha iniciat aquest campanya i espera la signatura de multitud d'entitats sobiranistes per tal que el dia del debat del ple es visualitzi un suport massiu de la ciutadania.