L'alcalde de Girona, Albert Ballesta (CiU), es reunirà dimarts vinent amb els veïns del Barri Vell per escoltar les seves reivindicacions sobre el repic de campanes de la Catedral durant la nit. Segons ha explicat el regidor del barri, Eduard Berloso, l'objectiu és poder trobar una solució després que els veïns hagin deamanat el retorn «immediat» de les campanades a la nit. El Bisbat, per la seva banda, assegura que tornarà a fer repicar les campanes entre mitjanit i les set del matí si el consistori li dóna permís.

La reunió amb Ballesta tindrà lloc el dimarts dia 16 a les vuit del vespre. Els veïns li podran fer arribar així els acords als quals van arribar en l'assemblea de dimecres: demanar el restabliment immediat del so de les campanes a la nit -silenciat arran les queixes d'un hotel- i reclamar que es canviïn tant la llei de contaminació acústica com l'ordenança municipal de sorolls per tal que la Catedral en quedi exclosa. Berloso va explicar que l'Ajuntament està disposat a estudiar la modificació de l'ordenança, però recorda que el Parlament ha de reformar primer la llei.

Sense reduir el volum

El que sembla descartat, de moment, és l'opció d'aplicar algun sistema per esmorteir o reduir el soroll, tal com proposava l'Ajuntament. Aquesta opció no la volen els veïns -que reclamen el so habitual de les campanes, amb tots els seus decibels- i tampoc el Bisbat, que considera que comportaria un gran cost sense uns resultats garantits. Des d'aquesta institució veuen «normal» i «natural» la resposta dels veïns a favor de les campanes, ja que mai hi havia hagut cap queixa massiva contra elles.

El Bisbat, tanmateix, veurà amb bons ulls qualsevol decisió que es prengui «per retornar a la situació dels últims mil anys». En aquest sentit, recorden que ells s'han limitat a complir amb la llei i han acatat el requeriment de l'Ajuntament perquè volien evitar anar a judici i arriscar-se a una sentència encara més restrictiva, ja que el volum de decibels de les campanes realment supera el màxim permès.