L'equip de govern de Salt (ERC i IpS-CUP) ha aconseguit els suports suficients per tirar endavant el pressupost per al 2016. De moment s'ha assegurat el suport de PSC i Canviem Salt, tot i que també s'hi podrien sumar altres partits, com ara CiU. L'acord inclou, entre altres, continuar amb la política d'instal·lació de càmeres de seguretat a la vila, millorar instal·lacions esportives i crear una oficina de projectes municipals i una incubadora gastronòmica. El ple se celebrarà el proper 22 de febrer.

L'Ajuntament mantindrà els ajuts a comunitats per un import total de 262.000 euros dins del pla de barris, dels quals l'aportació municipal s'habilitarà a través del capítol 8 del pressupost. A més, es preveu una partida per elaborar un estudi sobre el mapa d'atur municipal, per tal de programar millor la formació i fer accions concretes per la ocupabilitat de les persones en situació d'atur.

D'altra banda, els comptes també preveuen una partida destinada a processos participatius i consultes populars. En canvi, es redueixen els diners previstos per a substitucions de les escoles bressol en benefici de la consolidació de places d'educadora fixes. En el capítol d'inversions, es preveu la millora d'instal·lacions esportives, mentre que s'adequarà el local del mercat municipal per a incubadora gastronòmica.

A més, es preveu la creació d'una oficina de projectes municipals que planifiqui les inversions futures, i es continuaran instal·lant càmeres de seguretat al municipi. Finalment, també es pren el compromís de fer un estudi per valorar la viabilitat de la instal·lació d'una oficina de proximitat i denúncies al centre de la vila.

Per tal d'aconseguir els suports necessaris, el govern ha estat negociant al llarg d'un mes els pressupostos amb tots els grups que tenen representació municipal, tot argumentant els seus números i recollint propostes per afavorir el suport del màxim nombre de partits possible. Ahir es va tancar l'acord definitiu amb PSC i Canviem Salt, tot i que esperen que al llarg dels propers dies puguin sumar el vot favorable d'alguna altra formació, com per exemple CiU, que és el principal partit de l'oposició.