Cinc alumnes de l´institut Carles Rahola de Girona faran de mediadors en casos de ciberassetjament que es produeixin al centre. Es tracta d´una prova pilot en què els estudiants, d´entre 15 i 18 anys, han rebut formació per part de la policia municipal per tal que puguin actuar en problemes derivats d´un mal ús de les xarxes socials.

Segons ha explicat el director del centre, Quim Ruhí, el Carles Rahola -com molts altres instituts- s´ha trobat amb diversos casos d´assetjament online. Per tal d´ajudar els alumnes que pateixen aquesta situació i que a vegades no tenen el valor de comunicar-ho a un adult, hi haurà cinc estudiants que actuaran com a mediadors en aquest tipus de conflictes. La idea és que sigui un sistema el màxim de confidencial possible, tot i que la direcció del centre acabarà sancionant quan sigui necessari. Haver participat en la mediació, tanmateix, serà considerat com un «atenuant». La idea va sorgir de la Comissió d´Educació Digital, a proposta de la policia municipal.

Aquesta prova pilot es posarà en marxa properament. De moment, ja s´ha habilitat una bústia de correu electrònic a través del qual els estudiants es podran posar en contacte amb els mediadors, s´han editat tríptics i s´informarà a tots els alumnes anant classe per classe.

Els estudiants que s´han escollit per fer de mediadors fan tercer i quart d´ESO i primer de Batxillerat. Segons Ruhí, es tracta de persones «responsables, capaços de mantenir la confidencialitat, sociables, discrets i empàtics». «No busquem culpables ni assenyalar ningú, sinó solucionar el problema el més aviat possible», assenyala el director. Si aquest sistema funciona a l´institut Rahola, més endavant es podria aplicar a altres centres de la ciutat.

D´altra banda, l´Ajuntament de Girona va inaugurar ahir el cicle de xerrades El meu fill 2.0. Segons va explicar la regidora d´Educació, Isabel Muradàs, l´objectiu és donar resposta a les inquietuds de les famílies sobre l´ús de les xarxes socials per part dels joves. La propera sessió tindrà lloc dilluns vinent a la biblioteca arles Rahola, anirà a càrrec de l´expert en social media Aleix Clarió i portarà per títol Inconsciència social: la cara oculta de les xarxes.